5 kwietnia 2016

Jajka faszerowane kiełkami rzodkiewki z makiem


Dziś chciałbym Wam zaproponować wspaniały sposób na jajka faszerowane kiełkami rzodkiewki.
Lubię czasem takie proste smaki.
Faszerowane jajka są idealne nie tylko na Wielkanoc, ale również na niedzielne śniadanie.
Zamiast majonezu użyłam naturalnego jogurtu, dodając faszerowanemu jajku lekkości.
Na samym końcu posypałam jajka makiem, łamiąc w ten sposób ich smak.
Zapraszam ;-)

Składniki:
  • 4 jajka
  • 1 garść kiełków z rzodkiewki
  • 2 łyżki naturalnego jogurtu
  • słodka papryka do smaku
  • sol i pieprz do smaku
Dekoracja:
  • kiełki lucerny
  • mak
Przygotowanie:

Jajka delikatnie wkładamy do wrzącej wody i gotujemy przez 10 minut, obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż na połówki. 
Żółtka wkładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem.
Kiełki opłukujemy, osuszamy i kroimy na drobno.
Do żółtek dodajemy kiełki, doprawiamy solą, papryką i pieprzem.
Na koniec dodajemy jogurt, mieszamy i powstałym farszem wypełniamy połówki białek. Dekorujemy kiełkami rzodkiewki i posypujemy makiem.
Smacznego!

Spodobało się ? Podaj dalej!

Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Cieszę się, że tu jesteś :-)
Jeszcze bardziej się ucieszę, jeśli zostawiasz ślad po sobie.