27 sierpnia 2016

Roladki z cukinii, z serem ricotta i oliwkami

Dziś chciałabym Wam zaproponować roladki z grillowanej cukinii nadziewane białym kremowym serkiem ricotta z dodatkiem czarnych oliwek.
Moje ulubione, bardzo szybko się je przygotowuje i smakują wszystkim bez wyjątku.
Sprawdzają się wspaniale jako mini przekąska na przyjęciach.
Idealne nie tylko na przyjęcie, ale także na szybką przekąskę!
Rolowanie czas zacząć!
Zapraszam ;-)

Składniki na 22 ruloniki:
  • 3 cukinie
  • 250 g sera ricotty
  • 40 g Parmigiano Reggiano
  • 1 łyżka szczypioru
  • 22 czarne oliwki
Przygotowanie:

Cukinie myjemy, osuszamy i odcinamy końcówki. Kroimy wzdłuż na cienkie plasterki. Najlepiej maszynką do chleba. Smażymy plastry cukinii na patelni-grill z obu stron na rumiano. 

Osączamy na papierze. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W małej miseczce mieszamy serki, dodajemy pokrojony na drobno szczypiorek.
Na lekko ostudzonych plastrach rozsmarowujemy ser, dodajemy oliwkę, 
zwijamy roladki i spinamy wykałaczką.
Możemy włożyć cukinie na 10 minut do piekarnika.
Podajemy na zimno lub na ciepło.

Smacznego!

Spodobało się ? Podaj dalej!

Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Cieszę się, że tu jesteś :-)
Jeszcze bardziej się ucieszę, jeśli zostawiasz ślad po sobie.