19 sierpnia 2015

Krewetki z bekonem w tabasco

Z krewetek przyrządza się przede wszystkim wspaniałe przystawki – zarówno zimne, jak i ciepłe.
Dziś chciałabym Wam zaproponować przepis na oryginalną i szybką przystawkę - krewetki z bekonem w tabasco.
Pyszne, pikantne krewetki która idealnie sprawdzą się na przyjęciu w gronie przyjaciół.
Zapraszam ;-)


Składniki:
  • 200 g plastrów bekonu lub boczku
  • 500 g krewetek
  • tabasco
  • oliwa(można bez)
Przygotowanie:

Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 220 stopni C.
Obieramy i myjemy krewetki.
Instruktarz jak obrać krewetki znajdziecie tutaj.
Każdą osuszoną krewetkę owijamy 1/3 plasterkiem bekonu lub boczku, 

spinamy wykałaczką.
Krewetki układamy w formie, 

polewamy paroma kroplami tabasco.
Możemy dodać oliwę.
Ja dodaje trochę, bekon przy wysokiej temperaturze tworzy tłuszcz.
Pieczemy przez 10-15 minut.
Bacon powinien być chrupiący, a krewetki różowe i miękkie.

Podajemy na ciepło! 

Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-) 

 

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Cieszę się, że tu jesteś :-)
Jeszcze bardziej się ucieszę, jeśli zostawiasz ślad po sobie.