5 sierpnia 2014

Rollsy z mortadelli, sera Philadelphia i pistacji

Dziś chciałabym Wam zaproponować przepyszne rollsy z mortadelli, sera philadelphia i pistacji. Bardzo szybkie w przygotowaniu. Mogą być znakomitą przystawką na przyjęcie wśród przyjaciół czy rodziny.
Zapraszam ;-)



Składniki na 8 rollsów:
  • 8 plastrów mortadelli(najlepiej włoskiej)
  • 200 gr sera philadelphia
  • 30 g pistacji
  • 100 mleka
  • sól i pieprz
Przygotowanie:
 

W blenderze miksujemy na proszek pistacje. Odkładamy 2 łyżki do dekoracji proszku pistacjowego.
W miseczce mieszamy serek philadelphia z mlekiem i proszkiem pistacjowym. 



Każdy plasterek mortadelli smarujemy farszem. 


Zawijamy rollsy. Posypujemy mortadelę pozostałym proszkiem pistacjowym.

Smacznego !


Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)

 

2 komentarze:

  1. szkoda mortadeli na takie delicje :) Pozdrawiam, Grażyna

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi nie, mam pod dostatkiem ;-)

      Pozdrawiam serdecznie

      Kalejdoskop Renaty

      Usuń

Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga.
Cieszę się, że tu jesteś :-)
Jeszcze bardziej się ucieszę, jeśli zostawiasz ślad po sobie.